Skip to main content

De heer Drs. R.A.W.H. (Robin) Stokkers

Klinisch psycholoog | Psychotherapeut | Supervisor| Leertherapaut

Mijn naam is Robin Stokkers, klinisch psycholoog en (groeps)psychotherapeut. Ik heb ruime ervaring, die ik heb opgedaan in zowel ambulante, deeltijd en klinische settingen. De laatste 12 jaar van mijn carrière heb ik voornamelijk gewerkt met mensen met persoonlijkheidsproblematiek.

Ik heb mij aangesloten bij de collega’s van QP3, hier geef ik leertherapie, aan klinisch psychologen (GIOS), psychotherapeuten (GIOP) en psychiaters in opleiding (AIOS). Ook geef ik supervisie (GZ) en enkele psychotherapeutische behandelingen.

Mijn wijze van werken is persoonsgericht; de relatie en wat zich daarbinnen afspeelt is van wezenlijk belang in mijn behandelingen. Ik ben gewoon te werken vanuit de inzichtgevende (focaal) psychodynamische psychotherapie. Het gaat bij deze vorm van psychotherapie in eerste instantie niet direct om gedragsverandering, maar om het verkrijgen van inzicht in de innerlijke dynamiek. Meer in bijzonder de innerlijke conflicten die men met zichzelf heeft, dan wel die problemen die het gevolg zijn van het langdurig onderdrukken van conflicterende of pijnlijke emoties. Zo kan een onbewust conflict ontstaan tussen datgene wat men eigenlijk wil en wat men in werkelijkheid doet, waardoor een kloof kan ontstaan tussen het authentieke gevoel en wat men anderen laat zien. Soms is de kloof erg groot geworden, wat kan leiden tot psychische spanningen, lichamelijke klachten, conflicten met anderen, werkproblemen of sociaal isolement.

In psychodynamische psychotherapie wordt gewerkt aan het bewust worden van deze innerlijke conflicten en hoe deze vermeden worden, om vervolgens de vrijkomende emoties en gevoelens te leren verdragen (exposure aan emoties/ affect). Dit is een korte en uiteraard niet volledige samenvatting van mijn manier van werken.

In een leertherapie krijgt bovenstaande uiteraard een eigen accent en een mogelijk andere invulling, daar wij ook collega’s zijn. In de leertherapie komen verleden, het hier en nu en de toekomst van jou als persoon én professional aan bod. Dit is een proces van onderzoeken en bewustwording. Het moge duidelijk zijn dat discretie, vertrouwelijkheid op de voorgrond staat, temeer wij ook collega’s zijn.

Ik hanteer professionele normen en werk volgens de beroepsethiek conform de wettelijke richtlijnen en BIG registraties.

Naast mijn werk als psychotherapeut, leertherapeut en supervisor ben ik werkzaam als P-opleider binnen een GGZ instelling buiten de regio, waar ik verantwoordelijk ben voor de post-master opleidingen tot GZ-psycholoog, psychotherapeut en klinisch psycholoog.

BIG registraties

Psychotherapeut              89065247116

Klinisch psycholoog          69065247125

Lidmaatschappen

  • NVGP (Nederlandse Vereniging voor Groepspsychotherapie)
  • NIP (Nederlands Instituut van Psychologen)
  • NVP (Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie) geregistreerd leertherapeut

Kosten

Het tarief van supervisie en leertherapie is gelijk, te weten: € 110,00 per 45 minuten. Ook voor zelf betalende cliënten hanteer ik dit tarief. Voor coaching is het tarief € 125,00 per sessie.

Facturen worden gestuurd aan het einde van de maand, tenzij anders wordt afgesproken.

Afspraken dienen 48 uur van te voren afgezegd te worden. 

Contact

Mail mij via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Waarneming

Tijdens vakanties of langdurige ziekte nemen wij voor elkaar waar.  U kunt ons dan bereiken via het algemene praktijknummer en het mailadres van individuele behandelaars.