Skip to main content

Mevrouw Drs. M. (Marinel) Peperkamp

Psychotherapeut | GZ-Psycholoog | Neuropsycholoog

Ervaring

Ik ben sinds een aantal jaren werkzaam als psychotherapeut, GZ-psycholoog en neuropsycholoog. Ik heb in de loop der jaren ervaring opgedaan in de behandeling van veelsoortige problematiek bij volwassenen.

Met welke klachten en problemen kunt u bij mij terecht?

Wanneer u last hebt van klachten die voort kunnen komen uit angst of depressie, kunt u zich tot mij wenden. Maar ook bij overspanning, burn-out, extreme vermoeidheid, onverklaarde pijnklachten of een tekort aan zelfvertrouwen kan ik u van dienst zijn. Of als u het gevoel hebt dat u uw gedrag en gedachten minder goed onder controle hebt dan normaal. Ook werk ik met EMDR bij behandeling van traumatische ervaringen.

Visie op zorg

Psychotherapie zie ik als een onderzoekend proces waarin ik een stukje met u meeloop op uw weg door het leven, op het moment dat het moeilijk voor u is, of als u steeds weer vastloopt in dezelfde patronen. Ik kan u helpen negatieve patronen te doorbreken, veranderingen aan te brengen waardoor u bijvoorbeeld meer zelfvertrouwen ontwikkelt, beter eigen grenzen leert (h)erkennen of wat meer kunt genieten. Samen bekijken we wat er nodig is, want ieder mens is uniek. Ik verdiep me graag in u, in wie u bent, in uw problemen en zorgen. Ik bewonder iedere keer weer de moed die mensen hebben als ze om hulp vragen, en ik sta ook telkens weer te kijken van de kracht die mensen hebben zodra ze er in slagen weer grip op hun leven te krijgen.

Mijn motto is: zo kort als kan, en zo lang als nodig is. Mijn aanpak is betrokken en professioneel. We gaan niet alleen “praten over”, maar ook “doen”. Je zult je omgeving of de omstandigheden vaak niet kunnen veranderen, maar wel de manier waarop je ermee omgaat. 

Hoe werk ik?

In de intakefase vind ik het belangrijk om samen met u goed zicht te krijgen op uw klachten en problemen, uw hulpvraag en verwachtingen, uw huidige functioneren op verschillende levensgebieden en op uw persoonlijke ontwikkelingsgeschiedenis. Ik maak voorts gebruik van een intakevragenlijst en kan gebruik maken van specifieke testpsychologische diagnostische instrumenten, ik maak daarbij gebruik van het ROM Portal Embloom.

Deze informatie maakt het mogelijk om samen met u tot een goed behandelplan te komen, dat ik samen met u zal doornemen. Afhankelijk van de overeengekomen behandeldoelen pas ik verschillende behandelmethoden toe zoals clientgerichte therapie en congitieve gedragstherapie, waaronder ook schematherapie en mindfulness-based cognitive therapy. Ook EMDR pas ik toe.

Meer informatie over psychotherapie op de website van de LVVP. 

Aanmelding en contact

Bij aanmelding voor behandeling heeft u een verwijzing nodig, gewoonlijk van de huisarts, (bedrijfs)arts of een regiebehandelaar van een GGZ instelling, waarop een vermoeden van een in de DSM-5 vermelde stoornis aangegeven staat. De datum van de verwijsbrief dient te liggen voor de eerste afspraak en mag niet ouder zijn dan 9 maanden.

Mail mij via onderstaande button. U wordt dan doorgeleid naar het beveiligde mailprogramma van Zivver.

Start veilig bericht

Overige informatie

BIG-registraties:

Gezondheidspsycholoog: 49915408425
Psychotherapeut: 69915408416

Ik ben werkzaam op de volgende dagen: afwisselend maandag of dinsdag en donderdag

Ik heb contracten met de volgende zorgverzekeraars:
Zilveren Kruis, Menzis, VGZ, ONVZ, ASR en DSW. Vanwege het beperkte omzetplafond en het hoge aantal patiënten dat verzekerd is bij VGZ, kan ik dit jaar helaas geen nieuwe VGZ-patiënten in behandeling nemen.
Ik heb geen contracten met CZ, Eno, Ohra, Delta Lloyd, Zorg en Zekerheid.
Ik werk niet zonder contracten, dus kan ik helaas de patiënten van de zorgverzekeraars waar ik geen contracten mee heb, niet in behandeling nemen.

Op de pagina Beroepsverenigingen en BIG-register Beroepsverenigingen en BIG-register vindt u link naar de website van het BIG-register.

AGB: 9401295

KvK: 86896199

Aangesloten bij:

Landelijke Vereniging voor Vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten (LVVP)

Ik ben in het bezit van Kwaliteitscertificaat praktijkvisitatie LVVP (geldig tot 31-12-2029). 

U kunt mijn kwaliteitsstatuut en privacystatement downloaden. Dit geldt tevens voor het document "betalingstarieven en -voorwaarden".

 

Waarneming

Tijdens vakanties of langdurige ziekte nemen wij voor elkaar waar.  U kunt ons dan bereiken via het algemene praktijknummer en het mailadres van individuele behandelaars.