Skip to main content

De heer Drs. M. (Michiel) Strijbis

Klinisch psycholoog | Psychotherapeut | Gz-psycholoog 

Wie ben ik?

Mijn naam is Michiel Strijbis. Ik ben sinds januari 2022 gestart bij als vrijgevestigd klinisch psycholoog/psychotherapeut. Ik ben werkzaam als psycholoog sinds 2001. Ik werk naast mijn uren in eigen praktijk bij een grote verslavingszorginstelling. Ik ben geregistreerd klinisch psycholoog en psychotherapeut en geregistreerd cognitief gedragstherapeut (VGCT). Daarnaast heb ik een (opleidings)achtergrond in de filosofie.

Werkwijze

Afhankelijk van de aard en ernst van uw klachten, en van uw wensen en hulpvraag, zijn verschillende vormen van psychologische behandeling mogelijk. Veel angst- en stemmingsproblemen, zoals paniekklachten of piekeren, kunnen worden behandeld met klachtgerichte cognitief gedragstherapeutische behandelprotocollen. Klachten die ontstaan zijn na traumatische gebeurtenissen worden vaak behandeld met EMDR. Wanneer er sprake is van vroeg aangeleerde patronen van denken, doen en voelen die u hinderen in uw functioneren, wordt vaak gekozen voor een psychotherapeutische behandeling, die is gericht op het ontwikkelen van inzicht in eigen patronen en het doorbreken hiervan. Ook is een behandeling vanuit de positieve psychologie of de ‘acceptance and commitment therapy’ mogelijk. Deze behandelvorm is niet zozeer gericht op klachtenreductie maar meer op het accepteren en leren hanteren van emoties en het opbouwen van een waardevol leven.

U kunt bij mij terecht voor de meeste angst- en stemmingsklachten, lichte verslavingsproblemen die het functioneren niet ernstig ondermijnen, traumagerelateerde klachten, persoonlijkheidsproblemen, en existentiële problemen en levensvragen. Ook kunt u terecht voor psychodiagnostisch onderzoek en advies/indicatiestelling voor behandeling.

Aanmelding

Voor aanmelding voor behandeling heeft u een verwijzing nodig, meestal van de huisarts.

Ik heb contracten met de meeste zorgverzekeraars (alle verzekeraars behalve CZ en ONVZ). Bij gecontracteerde zorg gaat de rekening direct naar de zorgverzekeraar. Bij niet gecontracteerde zorg dient u zelf de rekening te betalen en u kunt u deze daarna declareren bij de zorgverzekeraar. U krijgt dan meestal het grootste deel van de rekening vergoed, afhankelijk van uw polisvoorwaarden.

Contact

Mail mij via onderstaande button. U wordt dan doorgeleid naar het beveiligde mailprogramma van Zivver.

Start veilig bericht

Overige informatie

BIG registratienummers: klinisch psycholoog (29911004125), psychotherapeut (49911004116).

AGB-codes: 94008192 (hulpverlener), 94066398 (psychotherapiepraktijk Michiel Strijbis).

Ik ben lid van de LVVP (landelijke vereniging voor vrijgevestigde psychologen en psychotherapeuten. Via deze vereniging is een klachtenregeling georganiseerd.

Voor meer informatie over de BIG-registratie zie pagina Beroepsverenigingen en BIG-register op deze website.

U kunt hier mijn kwaliteitsstatuut downloaden evenals de Privacy statement en het document Betalingstarieven- en voorwaarden.

Waarneming

Tijdens vakanties of langdurige ziekte nemen wij voor elkaar waar.  U kunt ons dan bereiken via het algemene praktijknummer en het mailadres van individuele behandelaars.